Vietä mukava lasketteluloma Etelä-Suomessa

Nyt kun kerrankin eteläisessä Suomessa on paljon lunta, kannattaa harkita laskettelulomaa Pääkaupunkiseudulle, ihan vaikka vain vaihtelun vuoksi. Lyhyemmässä matkassa on myös etunsa, kun välttämättä ei tarvitse ajaa tai matkustaa esimerkiksi junalla kauas. Perhe ja ystävät on helpompaa ottaa mukaan ja aikaa säästyy valtavasti. 

Moni ei välttämättä edes tule miettineeksi, että myös Etelä-Suomesta löytyy erilaisia, monipuolisia laskettelukeskuksia, vaikka ne eivät olekaan niin valtavia komplekseja, kuin pohjoisessa. Näihin kohteisiin on siis lyhyempi matka ja tämän ansiosta perhekin on paljon helpompi ottaa mukaan. 

Etelä-Suomen luminen laskettelukausi on lyhyempi, kuin pohjoisen, mutta kuitenkin tarpeeksi pitkä, jotta laskettelun riemusta on mahdollista nauttia. Lasketteluharrastajille ja ammattilaisille tämä onkin hyvä, koska näin on mahdollista ylläpitää omia taitojaan käymällä lähimäessä.

Hotelleista on mistä valita!

Jos laskettelukeskukseen on vähänkään pidempi matka, kannattaa yöpyä hotellissa. Näin säästät aikaa ja hermoja, eikä ole samalla tavalla kiire matkustaa kohteeseen ja takaisin saman päivän aikana. Aikaa kannattaakin säästää mahdollisimman paljon, koska sitä menee vähän väkisinkin paljon laskettelun parissa.

Hotellitarjonta on alueella suuri. Oli sinulla sitten haussa budjettimajoitus todella edullisesti tai huippulaadukas sviitti, löytyy monenlaiset hotellit Helsinki alueelta, eikä valinnanvara varmastikaan jätä ketään kylmäksi! Majoituksen kanssa voit siis huoletta valita itsesi näköisen ja haluamasi vaihtoehdon ja viettää sressittömän loman harrastuksesi parissa.

Vuokratako vai ostaako lasketteluvälineet?

Oletko vankkumaton harrastaja vai käytkö silloin tällöin laskettelemassa? Kannattaa harkita oman tilanteensa mukaan haluatko kuljettaa omia välineitä edestakaisin, vai vuokrata lasketteluvälineet paikan päältä? Vuokravälineet saattavat helpottaa elämää huomattavasti varsinkin perheen kanssa matkusteltaessa. Kannattaakin siis punnita tilannetta muiden matkakumppanien kanssa ja päättää yhdessä, mikä tulee helpoimmaksi ja järkevimmäksi.