Parhaat lomakohteet kotimaassa

Myönnetään se heti alkuun: jokainen intohimoinen hiihtämisen ja laskettelun ystävä tietää, että parhaat lomat sisältävät lumisia rinteitä, rinnehissien kolinaa ja hyvin ansaitun kaakaon rinneravintolassa pitkän laskettelu- tai hiihtopäivän jälkeen. Loma kannattaa siis ajoittaa niille viikoille, kun ladut ja rinteet ovat parhaimmillaan ja aurinko lämmittää hangilla sivakoidessa. Toisinaan lomalle kannattaa lähteä myös toisenlaisissa merkeissä. Tässä blogipostauksessa annan parhaat vinkit kotimaan matkailuun.

Kesäinen kaupunkimatkailu on aliarvostettua. Monen mielestä kaupungit ovat kesäisin vain hikisiä ja ruuhkaisia betoniviidakoita, mutta kokeneet kaupunkimatkaajat tietävät, että tämä ei suinkaan ole totuus. Kaupungista saa paljon irti kesäisin. Toreilla myydään kotimaisia marjoja, vihanneksia ja paikallisia perinneruokia. Viilennystä löytyy museoista ja näyttelyistä, joihin pääsee yleensä ilmaiseksi tai edulliseen hintaan, joten spontaani piipahtaminen taiteen ja ilmastoinnin äärelle on helppoa.

Veneily saattaa vaikuttaa vaativalta sellaiselle, joka ei siihen ole tottunut. Veneen ohjaaminen ei kuitenkaan ole niin vaikeaa, kuin miltä se vaikuttaa. Veneitä voi vuokrata tai sellaisen voi ostaa omaksi, jos vesillä olosta innostuu. Silloin kannattaa hankkia hyvä veneen talvisäilytys palvelu, jota vene on käyttökelpoisena taas talven jälkeen. Veneellä pääsee retkelle päiväksi tai pidemmäksikin aikaa, jos veneessä on mahdollisuus majoittua.

Matkailuautolla pääsee pitkälle. Karavaanarielämässä on tunnelmaa, jota ei muualta löydä. Erilaiset leirintäalueet tarjoavat palveluita jokaisen matkaajan tarpeisiiin ja mahdollistavat vaivattoman leirintäelämän. Leirintäalueilla voi tutustua myös muihin karavaanareihin ja tehdä elinikäisiä tuttavuuksia. Mikäs olisikaan sen viihtyisämpää kuin grillipaikalle kokoontuminen mukavien ihmisten kanssa pimenevänä kesäiltana! Asuntoautoja tai -vaunuja löytyy uusina niin luksusvarusteltuina kuin yksinkertasenakin malleina.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä uusia ideoita loman viettoon!