Mitä kannattaa huomioida loman suunnittelussa?

Loma on aina kiva ja monesti sitä odottaa valtavalla innolla pääsevänsä loman viettoon. Vapaa-aika tekeekin hyvää nykyisen hektisen elämän keskellä ja lomalla kannattaakin mahdollisuuksien mukaan rentoutua niin hyvin kuin se vain on mahdollista. 

Loman suunnitteleminen tietyiltä osin kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin, kun on tiedossa milloin on mahdollista päästä lomailemaan. Lomaa ei kuitenkaan kannata suunnitella ja aikatauluttaa liikaa, mutta tietyt asiat kannattaa kuitenkin miettiä hyvissä ajoin etukäteen.

Minne olet lähdössä lomalle?

Yksi oleellisista asioista on tottakai määränpää ja sinne kulkeminen. Oletko tekemässä kotimaan vai ulkomaan matkan? Jos olet lähdössä ulkomaille, pitää ottaa huomioon paljon enemmän asioita, kuin kotimaahan matkustettaessa. Usein Suomesta joutuu lentämään ulkomaille lentokoneella, koska laivalla matkustaminen on hidasta siihen verrattuna. 

Jos taas olet matkustamassa kotimaahan voit matkustaa usein helpommin ja nopeammin perille kohteeseen. Kotimaassa matkustaminen tulee myös usein edullisemmaksi ja varsinkin laskettelu voi olla ulkomailla hyvinkin kallista, kaikkine välineineen ja hissilippuineen.

Muista varata liput ajoissa

Oli kyseessä sitten juna-, tai bussiliput, hissiliput tai hotellihuone, kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, kun matkan ajankohta on tiedossa. Liput kannattaa varata etukäteen varsinkin jos kyseessä on suosittu ajankohta, jolloinka voi olla mahdollista että liput ja hotellihuoneet myydään loppuun. Näin siis varmistat itsellesi varman pääsyn paikalle. Moni hotelli Helsingissä, Tampereella ja Lapissa myykin huoneensa nopeasti loppuun suosittuina ajankohtina. 

Varaamalla liput etukäteen voit myös mahollisesti säästää rahaa. Monesti eri yritykset ja toimijat myyvät lippuja halvemmalla etukäteen, joskus mitä aikaisemmin lipun tai hotellihuoneen varaa, sitä edullisemmin sen saa lunastettua. Näitä kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan, jolloinka lomabudjettiin jää enemmän rahaa!