Loma Lapissa

Hiihtolomalle perhe mukaan Lappiin

Monelle eteläisessä Suomessa asuvalle hiihtoloma Lappiin laskettelemaan on vuoden kohokohtia, jota varsinkin lapset odottavat innolla. Hiihtoloma kannattaakin suunnitella huolella ja varmistaa, että saa varattua juuri ne palvelut ja varusteet, joita haluaa. Jos omaa mökkiä ei ole saatavilla, kannattaa hotellin tai lomamökin varaaminen tehdä hyvissä ajoin, koska vilkkaimpina sesonkeina majoituksen löytäminen on aivan kiven alla.

Lapissa on varsin kattavasti tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja, niin mökkikylistä keskellä metsää oleviin mökkeihin, kuin järven rannalla olevia, yksittäisiä ”lasi-igluja” ja ihan tasokkaita hotellihuoneita. Valinnanvaraa riittää varmasti ja jokainen voikin valita juuri haluamansa majoituksen. Vaikka matkustaisi samaan paikkaan uudestaan monesti, voi valita eri majoituspaikan ja tehdä matkasta yllätyksellisen.

Aktiviteetteja koko perheelle

Lapissa on paljon ohjelmaa tarjolla. Esimerkiksi Rovaniemellä Joulupukin paja, tiedekeskus ja museo ”Arktikum” ja Husky-safareita. Myös ”Revontulisafarit” ja erilaiset laskettelukeskukset, sekä niiden tarjoamat aktiviteetit ovat todella suosittuja. Lapissa onkin monia suosittuja ja laadukkaita laskettelukeskuksia, jotka tarjoavat koko perheelle viihdettä ja tekemistä koko loman ajaksi.

Lappi onkin erilaisten laskettelukeskusten paratiisi. Tunnettujen ja suosittujen laskettelukeskusten kävijämäärät ovatkin varsin suuret ja ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja tämä onkin mahdollistanut erilaisten palveluiden tarjonnan runsastumisen varsin monipuoliseksi.

Kulkeminen Lappiin

Lappiin kulkeminen omalla autolla on yksinkertainen ratkaisu, mutta esimerkiksi juna on myös helppo ja nopea keino päästä kulkemaan perille. Se on myös paljon stressittömämpi ratkaisu ja mahdollistaa koko perheen yhdessäolon myös matkan aikana. Myös niin kutsuttuja ”Auto-juna paketteja” on mahdollista hyödyntää kuljettaen auto junalla perille, jolloinka omaa autoa voi käyttää liikkumiseen paikan päällä, mutta pisimmän matkan voi itse rentoutua ja vaikka nukkua yön omassa hytissä.

pexels-mitchell-henderson-2004393