Lappi

Kadonneet rinteet

Talvet tuntuvat olevan joka vuosi lyhyempiä ja lumi loistaa poissaolollaan. Laskettelijana tiedän että ikävä rinteille iskee aina sieltä poissa ollessa. Onneksi maisemakuvat ovat yksi helppo vaihtoehto lievittää tätä kaipuuta. Lumen puute onkin huolestuttava ilmiö ja tuntuu pahenevan vuosi vuodelta. Ilmastonmuutos on huolestuttava ilmiö ja tuleva pelottaa, onko jopa Lappia myöten täysin lumettomia talvia tiedossa?

Onneksi vielä tähän mennessä jopa eteläisen Suomen rinteet ovat pärjänneet keinolumella, sekä edellisten vuosien säilötyllä lumella, jolloinka laskettelua on voitu harrastaa, vaikka lunta ei olisikaan satanut ja keli olisi ollut huono lasketteluun riittävän lumen saamiseksi.

Lumi vetää turisteja myös ulkomailta

Suomessa on kuitenkin varsin hyvä tilanne verrattuna esimerkiksi Etelä-Eurooppaan, jossa lumi saattaa olla pelkkä haave. Sieltä ja muualta matkustaakin verrattain paljon turisteja Suomeen laskettelemaan. Pohjoisen Suomen kuvankauniit maisemat ja rinteet ovatkin hyvä matkailuvaltti turistien houkuttelemiseksi ympäri maailmaa.

Kotimaan matkailu on nousemassa suureen suosioon ja Lappi onkin todella loistava ja lumoava matkakohde myös suomalaisille itselleen. Monelle tulee yllätyksenä miten laadukasta palvelua ja majoitusta on mahdollista löytää kotimaan rajojen sisäpuolelta, muualtakin, kuin pääkaupunkiseudulta.

Lappi kesäkohteena

Lappi tuo monille mieleen juurikin korkeat kinokset ja laskettelun, porot ja joulupukin, sekä ehdottomasti revontulet. Kuitenkin Lappi on monipuolinen matkakohde myös kesäisin. Kauniit maisemat, avara luonto ja kiireetön miljöö onkin loistava keino unohtaa hetkeksi kaupunkien vilinä ja kiire.

Puhdas luonto onkin yksi matkailuvalteista. Puhtaan luonnon ääressä on helppo rentoutua ja esimerkiksi kerätä marjoja, uida järvissä tai ihan vain vaeltaa pidempiä reissuja itsekseen tai porukalla, pelkästään luonnon keskellä. Lappiin kannattaakin siis suunnata vuodenajasta riippumatta, sillä Lappi tarjoaa monenlaista, jokaiselle varmasti jotain.

rinteet