Kesälomalla voit ylläpitää hiihtokuntoa

Kesä on ymmärrettävästi vähäluminen ja laskettelu sen takia hankalaa, mutta onneksi ei syytä huoleen, on olemassa monia mahdollisuuksia harjoitella ja ylläpitää kuntoa myös kesällä ja lumettomina aikoina. Nykyaikana modernit välineet mahdollistavat erilaisten tekniikoiden ja harjoitusten harjoittelemisen ilman lunta. 

Vaikka talvisin myös sää ja kylmyys on osa harjoittelua, voi lämpimässä urheilu tuoda todella loistavaa vaihtelua ja mahdollistaa erilaisten tekniikoiden seuraamista. Toisaalta myös erilaiset paikat mahdollistavat kylmässä harjoittelun niinä aikoina, kun ei ole tarpeeksi kylmä. Onkin jännää miten monikäyttöisiä nykyaikaiset rakennukset ovat. Siinä missä kesällä voidaan urheilla sisällä viileässä, on veneen talvisäilytys sisätiloissa samassa paikassa järkevää, jottei rakennus olisi talvisin tyhjillään.

Asfaltilla käytettävät talvivarusteiden korvikkeet

Hiihto tarvitsee yleensä lunta, mutta onneksi on kehitetty loistavia välineitä sen harrastamiseen talvella. Rullasukset ovat kuin oikeat sukset, mutta niiden alla on rullat, jotka mahdollistavat asfaltilla hiihtämisen monilla eri tyyleillä. Rullasuksissa on se hyvä puoli että pääset hiihtämään paljon laajemmilla reiteillä, kuin perinteisillä versioilla. Voitkin löytää parempia ylä- ja alamäkiä, laajempia kaarteita ja saada aikaan rankempia toistoja, joiden avulla ylläpidät lihaskuntoasi. 

Rullaluistimet ovat monelle tutut välineet ja niiden avulla voit luistella myös kesäisin. Rullaluistimet eivät ihan korvaa tavallisia luistimia, mutta mahdollistavat samankaltaisen harjoittelun, kuin normaalit luistimet. Rullaluistimet ovatkin edullinen vaihtoehto kesäharjoitteluun ja rullasuksien tavoin mahdollistavat hyvin laajan harjoitteluverkoston, sekä ettei säistä tarvitse niin paljon huolehtia.

Rullaversiot suosituimmista lajeista mahdollistavat suosikkilajien harrastamisen ympäri vuoden ja tekniikoiden ylläpidon ilman että unohdat liikaa. Harkitse siis tosissaan näitä, ellet jo ole niitä hankkinut. Tekniikoiden ylläpito ja harjoittelu saattaa auttaa voittamaan kilpakumppanit tulevalla kisakaudella.