Hiihtovarusteet

Koti osaksi harrastusta

Monille oman harrastuksen tuominen osaksi kotia on tärkeää. Jos harrastus tuntuu omalta, miksi ei suosisi sitä myös oman kotinsa teemoissa? Laskettelurinteet ja luonto on todella hyvä teema sisustaa. Se rauhoittaa mieltä ja tekee kodista pirteämmän oloisen.

Laskettelua harrastavilla on usein omat varusteet, niin sukset, kuin laskettelutakit, housut, kypärät, lasit ja pipot. Tämä onkin hyvä tapa ylläpitää omaa identiteettiä myös harrastuksen ulkopuolella. Varusteet tarvitsevat paljon tilaa ja niiden säilytys voi osoittautua hankalaksi. Yksi vaihtoehto onkin rakentaa teline esimerkiksi lumilautaa, tai suksia varten niin, että varusteet on mahdollista asentaa seinälle helposti siitä otettavaksi. Tämä säästää tilaa ja tekee varusteiden säilyttämisestä helpompaa. Esimerkiksi lumilauta tai sukset pysyvät myös todennäköisemmin hyvässä kunnossa, kun ne eivät saa osumia, tai ole vaarassa jäädä muiden tavaroiden kolhimaksi.

Entä varustehuolto?

Varusteiden puhdistukseen ja huoltoon kannattaa varata paljon tilaa. Jos tykkäät pitää varusteesi hyvässä kunnossa, niitä kannattaa huoltaa tasaisin väliajoin, tai ainakin harrastamisen jälkeen tarkistaa onko varusteet kunnossa ja huoltaa pienet, tai isommat vauriot, jolloinka harrastus välineet kestävät hyvänä pidemmän aikaa.

Vaatteet tarvitsevat paljon tilaa kuivuakseen pesun jälkeen, kannattaa siis huomioida niiden vaatima tila ja varmistaa ilman kiertävän, jotteivat vaatteet jää kosteiksi ja pahimmassa tapauksessa homehdu. Esimerkiksi monoja ja kenkiä pestäessä kannattaa myös huomioida pohjallisten irroittaminen ja peseminen, jotta vesi ei jää pohjallisen alle ja homehdu.

Suksien tai laudan huoltamista varten kannattaa varata tilaa ja alusta, jonka päällä huolto on mahdollista toteuttaa paikkojen likaantuessa mahdollisimman vähän. Esimerkiksi suksien pohjia huoltaessa kannattaa ilmanvaihdon olla hyvä, jotta kemikaalit pääsevät tuulettumaan kunnolla ja tähän tarkoitukseen kannattaakin harkita ulkotilaa, tai mahdollisuuksien mukaan jopa erillistä työtilaa, tai autotallia.

Hiihtovarusteet